Minggu, 11 Desember 2011

GALOEAN KANDAT KEDIRI


GALOEAN KANDAT

Galuhan, kan nu alleen bekend als een plaats in District Kandat Kediri Oost-Java, die identiek is met de voormalige Nederlandse fabriek complex. De voorkant van het complex van deze fabriek, die nu het hoofdbureau van politie en de District Office Sector Kandat volgende Kandat hoofd Kandat officiële residentie, was vroeger de Administratieve Kantoor Plantation Sugar Factory als op het moment van de Nederlands-Indië. Als nu de achterkant wordt nog steeds gebruikt door de Sugar Factory Ngadiredjo (PTP 10), misschien omdat een herziening van de geschiedenis is zo sinds de oprichting van dit emplacement is dial-in om (Ngadiredjo / West), (Kediri / pension / Noord), Oost (Duwet / Djengkol) . Tot in de vroege jaren '80, stoomtreinen transporteren suikerriet, zelfs nog doorkruisen deze regio.

Alleen maar op te schrijven mijn zoektocht door het verzamelen van gegevens via een verscheidenheid van bronnen, alle gegevens uit Nederland, was er dat tot Kandat verwees ook naar de staanplaats Galoean. Kandat zo belangrijk is, bouwde hij een stoom-trein stopt voor het vervoer van suikerriet en andere gewassen plantage, om naast de molen om een ​​commodity export van goederen (suiker) te produceren.

Nog herinneren dat het einde van de jaren '70, toen de grond kwam te openen, en de mensen verzamelden zich rond Kandat menyemut in Galuhan spektakel aan de verschillende attracties in de "Open Partij Grind" te zien, is er de entertainment volkskunst, ook een nacht markt. Menigte, nu natuurlijk is er niet meer.

Wanneer het zich op de locatie van de Main Administratie Kantoor, die nu een Mapolsek en District Offices, kan worden waargenomen vanaf de noordelijke en zuidelijke delen van de pagina's zo breed, met ingang van het noorden en het zuiden, de weg gebogen vorm van de letter "U", compleet met prachtige tuinen en mooi op dat moment, althans op basis van de documenten in de jaren 1890 tot 1942.

Veranderde toen de jaren 1942 - 1945 toen Japan Indonesië bezette. In de twee mas aperang deze wereld, niet alleen het veranderen Kandat emplacement, maar ook andere eerder gecontroleerde emplacement Nederland. Tijdens de Japanse bezetting, Galoean genaamd "interneringskamp Galoean". Deze plaats, geïsoleerde honderden van Londo en zijn familie, voordat ze terugkeren naar hun land van herkomst naar Nederland. Praktisch, 1942-1945 in Galoean niet meer opereren als een onderdeel van de suikerfabriek Ngadiredjo.


Net als het vluchtelingenkamp, ​​waren honderden mensen met strikte controle en het onderhoud van super "alert" van de Japanse bezetting regering. Afgebeeld, het complex dat het emplacement fabriek was in de woningen en de Londo's. Deze plaats, vrijwel alle activiteit plaatsvond. Tot de levering van levensmiddelen moeten ze zelf uit te proberen. Missaal, waarvan zij worden opgevangen melkkoeien voor melk, naar de kapper bestaat zelfs in de inheemse en complexe skeitar deze interneringskampen.

Het verhaal van Galoean Kandat Refugee Camp, maakte een indruk op meer dan 15 handgeschilderde tekeningen / schetsen van F. Douwes zijn nu netjes opgeslagen in het Tropenmuseum Nederland. Wat intrigeerde me, er is een beeld dat vertelt over de internering Radio Kandat op de site, het enige hulpmiddel gemaakt in Atjeh zender, of radio-uitzendingen, maar Kandat memancarnya in Atjeh?

1 komentar: