Senin, 12 Desember 2011

SAWO MBAH CARIK KANDAT




SAWO (Sapodilla) & KINDERJAREN STORY


Het herenhuis, compleet met Mbale (paviljoen), een set van gamelan, gast precies vier pijlers stoelen in het midden van het hoofdgebouw, een zeer breed pagina wordt een plaats waar ze spelende kinderen in de middag. De voorpagina van de linkerkant, een grote, hoge Sapodilla boom. Terwijl de voorpagina rechterkant is een gewone-tegals. Het herenhuis kijkt uit over het dorp onverharde weg naar het noorden, het bestaan ​​in de jaren 70-jaren '80. Vandaag was het niet zoals beschreven aan het begin van dit paper.

Het huis was eigendom van Mbah Carik. Dat wil zeggen, siempunya oud was een Carik of secretaris van het dorp. Huizen Mbah Carik tip weg in de buurt van de snelweg die Kediri verbindt met Blitar, via Sambi. Hij had inderdaad Kandat dorp ambtenaren, District Kandat, Kediri. Hij heeft kleinkinderen, Arie zijn naam, hij was van dezelfde leeftijd als ik. Playmate als een kind.

Wilt u niet een verhaal over zijn Carik Mbah, ook niet op een set van gamelan ging meerdere keren per week en het spelen van een variƫteit van het stuk uit de penabuhnya. Ook niet doen over een held Mbah Carik Kandat en vliegen een kite (vliegeren). Hij is goed in het maken van vliegers gapangan, om kite een marionet gezichten en anderen zijn zeer groot.

Vliegers die kunnen 24 uur non-stop dag en nacht vliegen tot vele maanden, in het bijzonder wanneer er geen regen. Van vliegeren te vliegen naar de hemel, het geluid van "nggoooooooong", de "luid geschreeuw 'een SENDAREN het doorbreken van de stilte van de nacht. Sendaren is een muziekinstrument van bamboe bogen, aan het einde van een touw uitgerekt geluid, meestal geplaatst op de vlieger.

Ik wil een verhaal over haar bruin en fruit. Sapodilla bomen zijn lang en groot zijn aan de linkerkant van het huis Carik Mbah, was onder de indruk van de armatuur en wingit. Ieder kind in het gebied op dat moment heb ik altijd diwanti gewaarschuwd niet te spelen onder de sapodilla boom als surub of vooruit maghrib. Zei de oudste, sapodilla boom die er een 'mbaurekso'. Blijkbaar is de raad van de oudere / oudsten onder de krachtdadige om 'bang' mij en mijn collega-kameraden in de 70-jaren '80 leeftijd. Het bewijs, elk voorafgaand aan de maghrib, Mbah pagina strip die sinds dag druk in de speeltuin knikkers, ga bak Sodor, verstoppertje, etc. gedrik, rustig. Kinderen zouden naar huis gaan per stuk.

Vreemd, na zonsopgang, voordat de kinderen zwemmen in de ochtend en naar school gaan, sapodilla boom die moet opnieuw worden bezocht. Hoewel niet op hetzelfde moment dat, het de neiging om vooraf aan elkaar. Wie is beter in de ochtend / mruput, zou hij vroeg een fortuin. Fortune in de vorm van sapodilla fruit dat door vielen voordat ze gebeten werd door een vliegende hond, of vleermuis. Sapodilla vrucht van deze Kandat Mbah strip, gebruikt om hele grote vuist volwassenen. Typisch, de vrucht die valt, zijn half-gebakken of kemampo, en zeker zoet. Onze kinderen op dat moment, kan erg lang voor deze fall-out zijn bruin. De term Leles!


Tidak ada komentar:

Posting Komentar